Aalsmeerse vleeswarenfabriek dicht om listeriabacterie

Donderdag riep vleesfabrikant Offerman alle voorverpakte vleeswaren terug die in de Aalsmeerse fabriek aan de Turfstekerstraat gesneden en verpakt waren. De vleeswaren lagen onder andere in de winkels van Aldi, Jumbo, Sligro en Versunie. De Aalsmeerse vestiging van het bedrijf is mogelijk besmet met de listeriabacterie.

De fabrikant heeft zelf zijn klanten daarover geïnformeerd. Er zijn o.a. voorverpakte kipfilet, achterham en bacon teruggeroepen. Het gaat om meer dan 300.000 kilo aan vleeswaren. Vrijdag meldde het RIVM dat er ook doden in verband worden gebracht met producten uit de fabriek in Aalsmeer. Offerman sloot de fabriek donderdag ‘per direct’ na de aanwijzing van de bacteriebesmetting.

Maatregelen
Volgens minister Bruins (Medische Zorg) noemt de situatie bij het bedrijf in een Kamerbrief ernstig. De voedsel- en warenautoriteit NVWA heeft een aantal zeer stringente maatregelen opgelegd. Zo moet Offerman  de reiniging en het desinfecteren sterk verbeteren en mag er voorlopig niets meer geproduceerd worden bij de vleeswarensnijderij in Aalsmeer.

De minister heeft gezegd dat Aalsmeer pas weer (gedeeltelijk) open kan als er voldoende garanties zijn dat er veilig geproduceerd kan worden.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 4 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×