Derde druk van dichtbundel 'Poelboekje'

Het overkomt niet veel dichtbundels, maar het Poelboekje van beeldend kunstenaar Karin Borgman en schrijver Jan Daalman is alweer toe aan haar derde druk. Het boekje is de weerslag van een zomer lang schrijven en tekenen op de mooiste plekken van de Grote en Kleine Poel.

Het is een rondje Westeinderplassen in woord en beeld. Elke praambezitter en poelliefhebber zou op z’n minst één exemplaar moeten bezitten. Bronnen vermelden dat de nieuwe burgemeester Gido Oude Kotte een van de laatste exemplaren van de 2e druk overhandigd kreeg tijdens een werkbezoek met het CDA bij beroepsvisser Theo Rekelhof. Volgens Rekelhof geven de teksten en de tekeningen de sfeer van de Westeinderplas helemaal weer.

Locatie toegevoegd
Met het Poelboekje in de hand, is er een pracht van een route te ervaren van de Grote Brug tot en met de rietlanden bij Burgerveen. De route voert langs de unieke locaties van dit bijzondere poelproject. Goed bewaarde geheimen vonden zo hun weg naar dit boekje. En niet alleen dat, want de expressieve tekeningen van Borgman en sfeervolle teksten van Daalman voegen iets extra’s toe aan het bijzondere landschap dat u onderweg tegenkomt.

De tekeningen en de teksten zijn op de locaties zelf gemaakt. Gewoon vanuit de boot of vanaf een akker. Speciaal voor de derde druk is een zevend locatie toegevoegd namelijk de Pies Wetering in de Rijssen. De originele zwart/wit schetsen tekeningen zijn te zien in het atelier van Karin Borgman aan de Uiterweg, www.karinborgman.nl. Verder is het Poelboekje te koop bij het Boekhuis in het centrum van Aalsmeer en bij visser Theo Rekelhof in Kudelstaart.

Gepubliceerd: 9 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×