Extreme verkeersdrukte in regio tijdens weekend

De regio kan zich opmaken voor enorme drukte op de wegen en in het openbaar vervoer tijdens het eerste weekend van november. Houd dan rekening met een forse extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Vooral op vrijdag 1 november wordt extreme verkeersdrukte verwacht in de regio Amsterdam.

De A10 Zuid in de richting Utrecht is dan afgesloten. Normaal rijden daar in de vrijdagochtendspits 10.000 auto’s per uur. De omleidingsroutes, A5 en A9, hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer te kunnen afwikkelen. Autoforenzen wordt daarom dringend aangeraden om thuis of elders te werken en de alternatieve routes zo veel mogelijk vrij te laten voor degenen die echt de weg op moeten.

De driedaagse afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid en het spoor is nodig omdat voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage zowel treinspoor en wegdek moeten worden verwijderd en weer hersteld.

Op zondag 3 november is er beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via station Amsterdam Zuid en RAI. Check voor vertrek de NS-reisplanner voor de aangepaste dienstregeling.

A4 en A10 Zuid
Vanaf donderdagavond 31 oktober 22.00 uur is de A10 Zuid aan de zuidzijde afgesloten tot maandagochtend 4 november 05.00 uur. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Vanaf 1 november zijn de werkzaamheden via de webcam te volgen. Klik hier.

Foto: zuidas.nl

Gepubliceerd: 30 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×