Leerlingen Wellantcollege Westplas in actie voor betere wereld

Op 30 oktober namen leerlingen van Wellantcollege Westplas Mavo het heft in eigen handen. Zij zetten hun eigen sterke punten in om problemen aan te pakken die ze zien in hun omgeving. Ze worden daarbij geholpen door Young Impact, een initiatief dat jongeren stimuleert om talenten te ontwikkelen en daarmee in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden.

Deze acties worden ‘challenges’ genoemd en daarmee willen de leerlingen een directe positieve impact maken op een ander. Denk aan een high-tea voor eenzame ouderen, een sporttoernooi voor kansarme kinderen of een opruimactie in Aalsmeer.

Young Impact Day
Alle jongeren die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor Young Impact Day bij Jaarbeurs Utrecht. Op deze nieuwe nationale actiedag komen duizenden jongeren in actie voor iets wat zij belangrijk vinden. De Jaarbeurs is op deze dag het epicentrum met veel mega-challenges, workshops, lezingen en hier vindt ook de spectaculaire eindshow plaats. Afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld Boef, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en Broederliefde op het podium. Young Impact Day vindt plaats op vrijdag 5 juni 2020.

Gepubliceerd: 30 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×