Mag het licht uit tijdens Nacht van de Nacht?

Liefhebbers van Nederlandse muziek kennen ongetwijfeld het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk uit 1987. Onder dezelfde titel wordt op zaterdag 26 oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichtvervuiling: licht dat vaak onnodig brandt.

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Bijvoorbeeld bij: sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden. Hier brandt soms de hele nacht onnodig licht. We kunnen allemaal ons steentje aan bijdragen door bewust om te gaan met het licht dat we laten branden.

Activiteiten
Op de website van Nacht van de Nacht staan tips en aanbevelingen en staat een overzicht op de site met activiteiten die georganiseerd worden tijdens de Nacht van de Nacht. Zo kunt u met de boswachter door een donker en misschien wel stil Amsterdams Bos wandelen. Het Bos is ’s avonds donker en heel stil, of toch niet?

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 25 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×