Meedenken over Aalsmeers afval

Hoe ziet uw ideale afval inzamelsysteem eruit? Dat wil de gemeente Aalsmeer graag van u weten. Want zo min mogelijk afval en dat wát we aanleveren goed scheiden, is de uitdaging die we met elkaar aangaan. De rijksoverheid heeft alle gemeenten in Nederland de opdracht gegeven om de hoeveelheid restafval drastisch te verminderen én afval goed te scheiden. Dit gebeurt onder het motto: “Van afval naar grondstof”.

De landelijke doelstelling is maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020 en 30 kilo per inwoner per jaar in 2025. Gemiddeld biedt een inwoner van gemeente Aalsmeer nu nog jaarlijks 194 kilo restafval aan via de containers voor restafval en de milieustraat.

Vragenlijst
Het totale afvalaanbod van huishoudens moet dus omlaag en de afvalscheiding beter om de landelijke doelstelling te halen. De gemeente wil deze opdracht samen met u oppakken. U kunt aangeven hoe uw ideale inzamelsysteem eruitziet door een digitale vragenlijst in te vullen. Dit kan tot 4 november 2019 via www.aalsmeer.nl/afval. Vult u de vragenlijst liever op papier in? Dan kunt u deze afhalen bij de receptie op het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, Aalsmeer) en ingevuld hier ook weer inleveren.

Bewonersbijeenkomsten
Adviesbureau JMA organiseert namens de gemeente drie bewonersbijeenkomsten. Hier gaan we in op de doelstellingen die er liggen en wordt gebrainstormd met de aanwezigen over hoe de hoeveelheid restafval omlaag kan en de service voor grondstoffen beter kan. De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Vrijdag 8 november 2019, 15.30-17.00 Dorpshuis Kudelstaart: Kudelstaartseweg 239, inloop vanaf 15.00
  • Dinsdag 12 november 2019, 19.30-21.00 De Oude Veiling: Marktstraat 19, inloop vanaf 19.00
  • Donderdag 14 november 2019, 19.30-21.00 The Beach: Oosteinderweg 247A, inloop vanaf 19.00

Gastlessen
Naast dit traject verzorgt JMA ook gastlessen op scholen in Aalsmeer en Kudelstaart om zo de ideeën op te halen die de kinderen in de gemeente hebben over afvalinzameling.

Voor meer informatie over de participatie, de afvalinzameling en de afvalstoffenheffing kunt u terecht op www.aalsmeer.nl/afval.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 18 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×