Rapport arbeidsmigranten aangeboden aan wethouder Alink

Op woensdag 9 oktober kwamen Farha Alibux, haar begeleider Helma Keesom en collega’s van Participe de scriptie van Alibux over blijvende Oost-Europese arbeidsmigranten aanbieden aan wethouder Wilma Alink. Alibux heeft in opdracht van Participe onderzoek gedaan naar de behoeften van Oost-Europese arbeidsmigranten die in ons land willen blijven. Er is daarbij gekeken naar onderwijs, ontwikkelingskansen, gezondheid en preventie. Uit het onderzoek blijkt dat deze migranten behoefte hebben aan een ruimer aanbod van taalles en aandacht voor de taal binnen het onderwijs en de ontwikkelingskansen.

Daarnaast wil deze groep graag beter aansluitende communicatie bij zorginstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Ook hebben de Oost-Europese arbeidsmigranten behoefte aan meer begrip vanuit de werkgever rondom ziekte en het vrij vragen om naar de huisarts of dokter te gaan.

Huisvesting
Een ander belangrijk punt dat naar voren komt in het rapport is huisvesting. Eén van de aanbevelingen uit het onderzoek is om in de toekomst dieper in te gaan op het huisvestingsvraagstuk in Aalsmeer rondom arbeidsmigranten. Met het onderzoek heeft Alibux haar opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam afgesloten.

Waardevolle inzichten
Wethouder Alink: “Ik wilde Farha natuurlijk hartelijk feliciteren met het behalen van dit mooie resultaat. Maar ook bedanken voor haar inzet en dat ze dit onderwerp heeft gekozen voor haar scriptie. Het levert waardevolle inzichten voor Participe en de gemeente. We gaan kijken hoe we deze kennis in de praktijk kunnen gaan brengen.”

Gepubliceerd: 11 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×