Kudelstaart houdt blijvend last van extra vlieglawaai

Sinds januari 2017 loopt er een proef om Leimuiden te verlossen van geluidsoverlast. De vliegtuigen draaien eerder naar links, zodat ze meer over de Westeinderplassen en dus ook over Kudelstaart-Zuid vliegen. De Omgevingsraad Schiphol (ORS) heeft besloten dat dit experiment een succes is en heeft daarom de route definitief gemaakt.

Meerdere malen hebben inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart echter geprobeerd het experiment te laten stoppen, maar zoals nu blijkt dus tevergeefs. De vliegtuigen zorgen nu, in combinatie met een andere nachtelijke route naar de Zwanenburglaan voor 600-tot 700 minder gedupeerden, maar alle inwoners van Kudelstaart-Zuid lijken te worden vergeten. In Kudelstaart is sprake van een optelsom van hinder, daarom wordt op verzoek van wethouder Robbert-Jan van Duijn, door de ORS bij de minister aangedrongen op aandacht voor de gehele zuidoosthoek in het door Schiphol nog te presenteren plan voor hinderreductie in de toekomst.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 26 november 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×