Organist Jan Terlouw koninklijk onderscheiden

De heer Jan Terlouw (77) heeft zondagochtend 3 november een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De heer Terlouw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen behorend bij de onderscheiding werden opgespeld door locoburgemeester Robbert-Jan van Duijn, die in zijn speech vertelde waarom de heer Terlouw het lintje verdient.

In zijn zo vertrouwde Lijnbaankerk werd Jan Terlouw verrast door locoburgemeester Van Duijn. De onderscheiding was aangevraagd en onderschreven door de vele organisaties waar de organist/pianist/dirigent zich belangeloos voor inzet. Onder andere in De Lijnbaankerk begeleidt hij al 60 jaar de erediensten. Naast zijn werk in De Lijnbaankerk, speelt Terlouw ook twee keer per maand op het orgel in Aarlanderveen in de Gereformeerde Kerk. Maar dat is nog lang niet alles.

Vanaf 2003 is hij ook organist van de Bijbelzanggroep van het Woonzorgcentrum Bornholm. Dat is een speciale oecumenische kerkviering op de (psychogeriatrische) afdeling, waar mensen met dementie verblijven. Tijdens die Bijbelzanggroep worden verhalen gelezen, worden gesprekken gevoerd en worden oude liederen met bewoners gezongen. Liederen die ze nog kennen uit hun jeugd.

Foto: Jan Terlouw (l) en Robbert-Jan van Duijn (r)

Gepubliceerd: 4 november 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×