Con Amore stopt noodgedwongen met inzamelen oud papier

Het Aalsmeers mannenkoor ‘Con Amore’ verzamelde al jaren oud papier, karton en ander verpakkingsmateriaal. Hiermee verdiende het koor een leuk extra centje. Het koor is echter gedwongen te stoppen met het inzamelen.

“De mensen brachten de laatste tijd het oud papier in overvloed in. Maar door onvoorziene omstandigheden loont het niet meer de moeite om de inzameling voort te zetten”, aldus Arie Koningen. “Wij zouden zelf voor de kosten moeten opdraaien voor het vervoer en verwerking en dat is vele malen meer dan de opbrengst.” De kiloprijs van het oud papier is de laatste tijd flink gekelderd, waardoor de opbrengsten dus niet meer in verhouding staan tot de kosten.

De prijzen zij de laatste tijd zo gedaald omdat China haar afvalimportbeleid aan het verscherpen is er nog maar weinig Europese oud papier wordt toegelaten. Hierdoor kampt Europa, en dus ook Nederland, met een enorm overschot en dalen de prijzen.

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 16 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×