Nu al last van vuurwerk? Meld het de politie!

We naderen het einde van het jaar. Dat luiden we altijd vrolijk in met o.a. vuurwerk op oudejaarsavond. Maar dat betekent vooraf ook vuurwerkoverlast. De politie heeft de eerste meldingen daarvan alweer binnengekregen. Dat kan zeer vervelend zijn voor mens en dier.

Mocht u ook overlast hebben van het afsteken van vuurwerk, meldt het dan bij de politie via 0900-8844.  Helaas kunnen de agenten niet in alle gevallen direct inzet plegen, maar het helpt wel om de overlastlocaties in kaart te brengen. De meldingen helpen de politie om gerichter op de overlastlocaties te kunnen surveilleren. “En met resultaat! Onlangs is er flink wat illegaal vuurwerk in beslag genomen”, zo meldt de politie Aalsmeer-Uithoorn op Facebook.

Het is wel goed om te weten dat het zogenaamde fop- en schertsvuurwerk (categorie 1) dat o.a in supermarkten wordt verkocht, het hele jaar afgestoken mag worden. Daar hoeft u dus niet voor te bellen.

Mocht u weten, of vermoeden dat iemand in het bezit is van illegaal vuurwerk, of waar dit opgeslagen en/of verhandeld wordt, dan wil de hermandad dit uiteraard graag weten. Ook dit kunt u via 0900-8844 doorgeven. Anoniem mag ook via 0800-7000.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 18 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×