Robbert-Jan van Duijn wordt burgemeester van Nieuwkoop

Wethouder Robbert-Jan van Duijn verlaat de Aalsmeerse politiek en wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Nieuwkoop. Dat maakte deze gemeente dinsdagavond 17 december bekend. De 32-jarige Robbert-Jan van Duijn is nu nog wethouder voor het CDA in Aalsmeer. Als zijn voordracht wordt aangenomen, wordt hij de jongste burgemeester in Nederland op dit moment.

De huidige burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente, Frans Buijserd, gaat in december met pensioen, maar blijft nog wel aan als waarnemer. Naar verwachting zal Van Duijn op 3 februari 2020 beëdigd worden en de ambtsketen omgehangen krijgen.

Koning Willem-Alexander benoemt de nieuwe burgemeester uiteindelijk op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties na aanbeveling van de Nieuwkoopse gemeenteraad. In totaal hadden zich 26 kandidaten gemeld voor het burgemeesterschap van de gemeente in het Groene Hart.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×