Regionaal Energieloket zoekt jou!

Aalsmeer wil in 2040 van het aardgas af zijn. Daarom kunnen inwoners zich nu bij het Regionaal Energieloket en Sienergie melden als energieambassadeur. Deze ambassadeurs helpen hun buren met tips om woningen duurzaam te maken en energie te besparen. Ze krijgen daarvoor een training van een deskundige.

Het doel

Er is nog veel te doen om voor elkaar te krijgen dat in 2040 alle woningen in Aalsmeer aardgasvrij zijn. Binnen deze termijn wil de gemeente af van het gebruik van niet duurzame brandstoffen, zoals gas en aardolie. Veel eigenaren van woningen en huurders zoeken hier hulp bij. En die hulp kan komen van inwoners die al ervaring met energiemaatregelen hebben: de energieambassadeurs.

Energieambassadeur

Die zet zich in voor het verduurzamen van woningen in de gemeente Aalsmeer. Hij of zij werkt in een team en helpt andere inwoners van Aalsmeer op weg om energiezuinig te gaan wonen. Dat kan bijvoorbeeld door een inloopspreekuur te organiseren. Of gesprekken te voeren bij bewoners thuis om informatie en tips te geven over energiebesparing. Het regionaal Energieloket en Sienergie geven eerst een uitgebreide training aan de vrijwilligers. Daarnaast zorgen zij voor hulpmiddelen en is er begeleiding van de professionele energieadviseur van Sienergie.

Meer weten? Ga dan naar www.regionaalenergieloket.nl/aalsmeer onder het kopje “Populair in”. Als u zich aanmeldt nemen Sienergie en Regionaal Energieloket contact met u op.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 6 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×