Nieuw tiener- en jongerenwerk start 1 januari

Het tiener- en jongerenwerk in Aalsmeer krijgt per 1 januari 2020 een nieuw gezicht. In de wijken en buurten start stichting Buurtwerk.nl, onder het motto ‘Wat aandacht krijgt groeit’. Buurtwerk wil bijdragen aan een veerkrachtige buurt, waar het goed opgroeien is en waar iedereen participeert op zijn of haar eigen manier.

Kracht van jongeren
De, voor Aalsmeer, nieuwe organisatie Buurtwerk bouwt aan vitale en (veer)krachtige buurten door ontmoeting en samenwerking dichtbij bewoners te faciliteren. Ze doen dat samen met buurtbewoners, vrijwilligers en professionals. En zeker ook met jongeren, want die houden de buurt levendig en energiek, ze zijn creatief en zorgen voor een veranderlijke wind. De organisatie stelt dromen, kansen en capaciteiten van jongeren centraal. Op die manier ontstaat volgens Buurtwerk blijvend zelf organiserend vermogen en ontstaan kansen op school, op straat, thuis en op het werk.

Samenwerken
Buurtwerk neemt de taken van Dock en De Binding over. Volgens wethouder jeugdzaken Robbert-Jan van Duijn veranderd er niets aan de manier waarop Dock en De Binding de afgelopen jaren hun werk hebben gedaan. Het aanbod van Buurtwerk sluit op dit moment het beste aan op de actuele vragen die spelen in onze gemeente”, zegt Van Duijn. ” De Binding blijft voor Aalsmeer en omgeving heel belangrijk, bijvoorbeeld bij het organiseren van de bekende en zeer gewaardeerde jeugdkampen. Ook daar verandert gelukkig niets aan”.

Passende ondersteuning
Volgens de wethouder past de filosofie van Buurtwerk precies in die van het college van burgemeester en wethouders. “Wij willen als college zoveel mogelijk zorg op maat verlenen en uitgaan van de kracht van inwoners”, zegt Van Duijn. “De jongerenwerkers van Buurtwerk proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren door precies te weten wat er speelt in een buurt”. Buurtwerk biedt, naast support bij initiatieven en een luisterend oor, ook hulp bij vragen over onderwijs, geld, relaties, gezondheid, vrije tijd en sociale media.

Gepubliceerd: 6 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×