Dreigende stakingen bij vleesverwerker Offerman

Nadat eerder al CNV acties aankondigde, zullen dinsdag 10 december de leden van FNV Voedingsindustrie besluiten of ze acties gaan voeren bij de Aalsmeerse vleesverwerker Offerman. De vleesfabriek sloot eerder dit jaar haar deuren vanwege de listeriabesmetting en zijn de onderhandelingen gestart voor een sociaal plan. Het werd voor FNV echter al snel duidelijk dat Offerman niet bereid is om goede sociale afspraken te maken.

De fabriekssluiting treft zo’n honderd medewerkers, waarvan er zestig hun baan zullen verliezen. Volgens Karel de Buijzer van FNV Voedingsindustrie sluit Offerman Terbeke de fabriek, maar laat het de medewerkers na jarenlange inzet in de kou staan. Zij krijgen stank voor dank.

Na de ontdekking van de listeriabesmetting is de fabriek aan de Turfstekerstraat gesloten. Sindsdien moeten de medewerkers naar twee andere vestigingen in Wijchen en Ridderkerk pendelen zonder een goede reiskostenvergoeding. Dinsdag besluiten de FNV-leden wat ze van het laatste bod voor een sociaal plan vinden. Stemt meer dan driekwart voor acties, dan volgt een ultimatum aan de directie en kunnen de eerste stakingen al voor de kerst plaatsvinden.

Foto: Aalsmeer Vandaag | Arjen Vos

Gepubliceerd: 6 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×