Aalsmeer schakelt Citrix-servers uit

De gemeente Aalsmeer heeft de Citrix-server in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeschakeld. Citrix-software wordt gebruikt door medewerkers van de gemeente om op afstand in te loggen op de bedrijfssystemen.

Het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid adviseerde gisteren om dergelijke servers uit te zetten. De gemeente Aalsmeer heeft het advies opgevolgd en deze servers uit voorzorg vannacht uitgeschakeld. Meerdere gemeenten hebben inmiddels hetzelfde besluit genomen. Wereldwijd zijn afgelopen week diverse partijen met vergelijkbare servers aangevallen en een aantal is daadwerkelijk gehackt.

Inwoners en ondernemers ondervinden geen last. De website is bereikbaar en ook alle telefonie werkt gewoon, net zoals alle interne verkeer op de werkplekken in het raadhuis.

Gepubliceerd: 17 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×