Aalsmeer straks in één klap bijna 28 miljoen rijker?

Eerder al berichtten wij over de verkoop van Eneco aan de bedrijven Mitsubishi en Chubu. De Japanners boden in november €4,1 miljard voor het energieconcern dat nu nog in handen is van 44 Nederlandse gemeenten. De diverse gemeenteraden moeten zich over deze overname uitspreken.

Ook de gemeente Aalsmeer heeft 33.789 aandelen in haar bezit. Daarom werd in de commissie Maatschappij & Bestuur een raadsvoorstel voorbereid over de verkoop van de aandelen Eneco. De commissie kan zich vinden in de argumenten van het college om de aandelen van Eneco te verkopen.

De opbrengst van de verkoop van deze aandelen bedraagt 27,9 miljoen euro. Bij de behandeling van de Kadernota in juni komt de besteding van dit bedrag aan de orde. Het voorstel is als hamerstuk geagendeerd in de raadsvergadering van 23 januari.

Dan nu de vraag: wat gaat de gemeente doen met dit geld? Misschien wel de scheiding tussen Aalsmeer en Amstelveen financieren? Of zouden de wegen in de gemeente opgeknapt worden? En neem dan direct een inspectierondje voor de openbare verlichting mee, want dat blijkt in deze donkere dagen hard nodig!

Foto: Hoofdkantoor Eneco

Gepubliceerd: 15 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×