Tientallen ganzen besmeurd met frituurvet

Op dinsdag 14 januari zijn bij de Thailandlaan op Green Aalsmeer op twee verschillende plekken zo’n 23 besmeurde ganzen aangetroffen. De vogels zouden van snavel tot staart onder het frituurvet zitten. Het vermoeden bestaat dat een onverlaat het vet in de sloot heeft gedumpt. De Dierenambulance zette een spoedactie op touw om de gevleugelde vrienden te vangen.

Dat bleek echter nog niet zo makkelijk te zijn. De ganzen zaten langs de N201 op een lastig te bereiken plek. De weg in dan ook tijdelijk afgesloten geweest. De dierenambulance Ronde Venen/Amstelland heeft uiteindelijk samen met o.a. hun collega’s uit Kennemerland, Amsterdam en Noord-Holland Zuid alle dieren kunnen vangen. Zij gaan naar een speciale opvang in Den Haag waar ze heel goed weten hoe je ze weer schoon en gewassen krijgt.

Hopelijk wordt de dader nog gevonden en mag hij of zij voor de kosten opdraaien.

LNF | Laurens Niezen

LNF | Laurens Niezen

OPROEP VERVUILING AALSMEER.In Aalsmeer bij de Thailandlaan hebben we op 2 verschillende plekken 23 ganzen aangetroffen…

Geplaatst door Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland op Dinsdag 14 januari 2020

Foto: LNF | Laurens Niezen

Gepubliceerd: 14 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×