Help Brenda in haar strijd tegen dystonie

De Kudelstaartse Brenda Groot is 45 jaar en was een zelfstandig thuiskapster in Kudelstaart. Zij is getrouwd met met Dave en samen hebben zij twee zoons van 13 en 14 jaar. Een paar jaar geleden kreeg zij last van haar nek. Uiteindelijk bleek zij Cervicale Dystonie te hebben. Dit is een neurologische aandoening. Het komt er op neer dat zij geen controle meer heeft over haar nek, deze heeft nu een afwijking van ongeveer 45 graden naar links. Daardoor heeft zij moeten stoppen met haar werk als thuiskapster.

Klein licht puntje
Na heel wat uren op internet te hebben gezocht heeft de voormalig kapster een behandeling gevonden in Zuid-Korea, waar veel dystonie patiënten helemaal genezen. De FCST (Functional CerebroSpinal Therapy) is een uitgebreide behandeling waar afwijkingen in het kaakgewricht, wervelkolom, en bekken worden gecorrigeerd en is er op gericht om het lichaam weer in de ideale situatie te plaatsen. Samen met een intensieve revalidatie therapie laat dit de dystonie verdwijnen.
Brenda: “Het zijn meerdere specialisaties bij elkaar en ik kan daar in Zuid-Korea 2 tot 3 behandelingen per dag krijgen. De gemiddelde genezing bij de dystonie patiënten zit tussen de 150 en 200 behandelingen.” Deze behandelingen zijn in Nederland niet mogelijk. De Koreaanse arts is uniek in zijn behandelingen en deze zijn erg intensief, 2 sessies is 6 uur per dag!

80-85% genezen
“Ik ben op 1 oktober begonnen met de behandelingen en heb inmiddels 100 sessies gehad. Ik voel me al 80-85% genezen”, vertelt Brenda enthousiast. Zij heeft inmiddels al heel veel onkosten gemaakt, o.a. aan chiropractie en functionele neurologie en zij heeft ook al een tijd geen inkomen meer. “Om de behandelingen voort te zetten, ben ik afhankelijk van crowdfunding. Ik wil graag in januari terug om 100% te genezen”, aldus de Kudelstaartse.

Doneeractie
Om toch weer naar Zuid Korea te kunnen, is Brenda een doneeractie begonnen. Er is al veel geld ingezameld, o.a. bij de voetbalvereniging en via een oliebollenactie. “Dit is geweldig, maar nog steeds niet genoeg helaas. Daarom wil ik de Aalsmeerse bevolking vragen mij te helpen.” Brenda roept haar plaatsgenoten op haar filmpje op YouTube te bekijken. En als je wilt helpen en doneren, kan dat via deze doneeractie.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 25 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×