Kabout benoemd tot opvolger Van Duijn

Afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad afscheid genomen van wethouder Robbert-Jan van Duijn, die burgemeester van Nieuwkoop wordt. Namens de gehele raad ontving de vertrekkend wethouder een foto van het rijksmonument de NH kerk in Aalsmeer dorp. In dezelfde vergadering heeft de raad zijn opvolger, Bart Kabout, benoemd tot wethouder van Aalsmeer. Vanwege de vacature die daardoor ontstond in de raad is Marlon van Diemen toegelaten als nieuw raadslid voor het CDA.

De Tuinen van Aalsmeer
De raad heeft in diezelfde raadsvergadering het financiële resultaat op het toch al sterk verliesgevende project voor de realisatie van woningbouw in Aalsmeer naar beneden bijgesteld. Op initiatief van GroenLinks, D66 en PvdA verzocht de raad het college om ook buiten eerder vastgestelde kaders naar oplossingen te zoeken voor verbetering van het financiële resultaat en daarbij oog te houden voor woningbouw voor met name 1 en 2-persoonshuishoudens.

Eneco
Ook heeft de raad ingestemd met de verkoop van de aandelen Eneco aan een consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu. De opbrengst van de verkoop van deze aandelen bedraagt 27,9 miljoen euro.

Gepubliceerd: 27 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×