Mark Wietsma nieuwe trainer KDO

Nadat begin december bekend werd dat KDO en Raymond de Jong aan het eind van dit seizoen uit elkaar gaan, is de Kwakelse club op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. De Jong heeft al een nieuwe club gevonden: RKDES uit Kudelstaart. Meerdere serieuze kandidaten meldden zich in sneltreinvaart bij de Kwakelse tweedeklasser. Uiteindelijk waren zowel de technische staf als een afvaardiging van spelers overtuigd van de kwaliteiten van de jonge en ambitieuze Mark Wietsma.

Jeugdtrainer
Mark Wietsma is 30 jaar oud, woont samen met zijn vriendin en 1-jarige zoontje in het centrum van Utrecht. In het dagelijkse leven is Mark sportdocent op de MBO-opleiding ‘sport en bewegen’ in Hilversum. Vanaf zijn 18e heeft hij jeugd getraind bij Zuidvogels, Huizen, Argon en Legmeervogels. Eveneens was hij assistent-trainer van het eerste elftal.

Sparta
Op dit moment is Mark, voor het tweede seizoen op rij, assistent-trainer van eersteklasser Roda’46 in Leusden. Daarnaast is hij assistent-trainer van J016-1 bij eredivisieclub Sparta. Tot slot hoopt hij in mei 2020 zijn TC1 UEFA A diploma af te ronden, waarna hij zelfs een tweededivisieclub zou mogen gaan trainen.
Mark Wietsma zal in De Kwakel voor het eerst op eigen benen staan als hoofdtrainer van een eerste
elftal. KDO wil Mark de kans geven om zich verder te ontwikkelen als trainer.

Foto: Mark Wietsma | foto: KDO

Gepubliceerd: 2 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×