Politie zoekt verdachte van pinfraude

De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op woensdagmiddag 16 oktober 2019 te hebben gepind met een gestolen pinpas bij een geldautomaat in Aalsmeer Nieuw Oosteinde.

Omschrijving
Een mevrouw wil die woensdag afrekenen in een winkel in Aalsmeer als zij er achter komt dat haar portemonnee niet meer in haar tas zit. Ze heeft even daarvoor boodschappen gedaan in een supermarkt in Aalsmeer en daar de portemonnee nog gebruikt. Terwijl het slachtoffer snel op zoek gaat naar haar portemonnee, wordt ze gebeld: haar bank heeft contact opgenomen omdat er ongewone handelingen hebben plaatsgevonden op haar bankrekening. Er blijkt een groot geldbedrag te zijn opgenomen met de bankpas die in de portemonnee zat die het slachtoffer kwijt is. De portemonnee is dus niet zoek geraakt, maar waarschijnlijk gestolen. Van de pintransactie met de gestolen pinpas, bij een pinautomaat aan het Poldermeesterplein in Aalsmeer rond 14.00 uur, zijn camerabeelden.

Camerabeelden
Het slachtoffer doet aangifte en in het politieonderzoek dat volgde, is het vermoeden ontstaan dat de pincode van het slachtoffer is afgekeken/gefilmd door een man achter haar in de rij bij de supermarkt. Op camerabeelden uit de supermarkt is te zien dat de man achter haar mogelijk filmt als het slachtoffer afrekent bij de kassa. Het onderzoeksteam vermoedt ook dat dit dezelfde man is als de man die geld opneemt met de gestolen pinpas.

Signalement
Het signalement van de verdachte: man met een lichte huidskleur. Leeftijd tussen de 25 en 35 jaar en normaal postuur.
Er zijn camerabeelden van de verdachte en het onderzoeksteam wil graag weten wie hij is. Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Gepubliceerd: 15 januari 2020 om 22:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×