Ter Beke sluit vleesfabriek Offerman

Het Belgische Ter Beke heeft definitief besloten de fabriek van dochteronderneming Offerman aan de Lakenblekerstraat te sluiten. De fabriek leverde diverse soorten vleeswaren zoals kipfilet, rosbief en salami. Bij de Aalsmeerse vestiging werd in oktober 2019 een Listeria besmetting geconstateerd, wat zelfs leidde tot de dood van drie mensen. Dat was aanleiding voor de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit om het grootste deel van de vestiging  te sluiten.

Voedingsgroep Ter Beke had nog plannen om de fabriek te renoveren, maar heeft daar nu definitief vanaf gezien vanwege de hoge kosten. Een derde van de 100 medewerkers kan in Aalsmeer blijven werken. In Ridderkerk, de enige productiefaciliteit van Ter Beke in de buurt van Aalsmeer, kunnen ook enkele vacatures worden ingevuld. De werknemers van de vleesverwerker hebben vorige week te horen gekregen of zij mogen blijven.

Foto: Offerman | Aalsmeer Vandaag (Arjen Vos)

Gepubliceerd: 21 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×