Bamboehof langer dicht na China-reis

Chinees restaurant Bamboehof in de Ophelialaan blijft vanwege de uitbraak van het Coronavirus langer dicht dan gepland. Eigenlijk zou Bamboehof sinds gisteren weer serveren, maar de eigenaresse heeft de heropening uitgesteld tot 19 februari.

Foto: NH-nieuws

Het besluit is genomen op advies van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), zo licht het restaurant de keuze op een A4’tje op het raam toe. “Om alle mogelijke maatregelen te nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Uw gezondheid en welzijn staan bij ons op nr. 1.”

Quarantaine
De in Amstelveen gevestigde horecavereniging adviseert medewerkers van Chinese restaurants die momenteel in China zijn, daar in ieder geval nog twee weken (incubatietijd) te blijven en terug te keren als ze in de tussentijd geen griep hebben gekregen.
Volgens de VCHO zouden medewerkers die wel binnen nu en twee weken willen terugkeren, na aankomst in Nederland op vrijwillige basis twee weken in quarantaine moeten worden geplaatst.

Tijdelijke sluiting niet geadviseerd
De horecavereniging benadrukt dat ze restauranteigenaren niet heeft geadviseerd de deuren voor twee weken te sluiten, zoals de boodschap van restaurant Bamboehof kan worden geïnterpreteerd.
De eigenaresse van Bamboehof vertelt desgevraagd dat ze net terug is van een vakantie in China. Hoewel zij en haar personeel niet in Wuhan zijn geweest en geen symptomen hebben, neemt ze graag het zekere voor het onzekere. “Dat is beter voor de klanten”, zegt ze. “Zeker in de horeca.”

Bron: NH-Nieuws
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 6 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×