FloraHolland doneert bloemen aan Voedselbank

Royal FloraHolland start als proef een samenwerking met de Voedselbank Aalsmeer om naast eten en drinken ook een bloemetje op tafel te zetten bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Kwekers werken met hart en ziel aan het kweken van bloemen en planten en willen deze graag tegen een goede prijs verkopen. Afhankelijk van het seizoen en het aanbod blijft er helaas soms een restpartij bloemen en planten over die via de klok wordt aangeboden, maar niet wordt afgenomen.

Royal FloraHolland bepaalt vervolgens wat er met deze restpartij gebeurt. Sinds lange tijd wordt deze restpartij vernietigd met als doel om de bloemen en planten waar geen koper voor is niet op de markt te laten belanden. Hiermee wordt een stabiele prijs op de markt gegarandeerd.

Maatschappelijke bijdrage
Om een betere bestemming te vinden voor deze met zorg gekweekte bloemen en planten en tegelijk een maatschappelijke bijdrage te leveren, gaat de veiling een gedeelte van elke restpartij doneren aan de Voedselbank Aalsmeer. Hiervoor start Royal FloraHolland vanaf februari een pilot met de Voedselbank, waarbij in de komende drie maanden op beperkte schaal een restpartij bloemen en planten beschikbaar wordt gesteld.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 14 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×