Griepvirus zorgt voor onrust bij zorgcentrum

Volgens briefjes op de deur van Zorgcentrum Aelsmeer wordt al enkele dagen gewaarschuwd voor een virus dat zou rondwaren op de begane grond (Kleine Poel). Het woord virus roept in deze tijd de nodige associaties op. Onze collega’s van ‘Aalsmeer Vandaag’ gingen op onderzoek uit en vernamen van een interne bron dat het zou gaan om het NORO-virus. Een virus dat in de wintermaanden wel vaker bij verzorgingshuizen opduikt. Dit is een virus dat hevige maag- en darmklachten kan veroorzaken.

Laurens Niezen Fotografie | LNF

Bij onze collega’s van RTV Amstelveen gaf het hoofd Zorg en Welzijn van het zorgcentrum echter aan dat het om een ‘storm in een glas water’ gaat. Volgens Corrie van Bremen betreft het slechts een griepvirus. De briefjes op de deuren van het zorgcentrum vragen  bezoekers om de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Tevens wordt er melding gedaan dat er tot donderdag 20 februari geen gezamenlijke activiteiten plaatsvinden.

Van Bremen gaf aan dat het verzorgingshuis gewoon volgens het landelijke protocol werkt. Zij begrijpt dat uitbraken van virussen momenteel wat gevoeliger liggen, maar dat er voor Zorgcentrum Aelsmeer geen reden was om anders dan normaal te handelen.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF

Gepubliceerd: 19 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×