Workshop fruitbomen enten op de Tuin

Terug van weggeweest bij de Historische Tuin: de workshop Vruchtbomen Enten op zaterdag 22 februari. Tuinchef Dick Maarsen laat in hoogsteigen persoon deze middag zien hoe appels en peren worden geënt. De plaats van handeling is de bloemenschuur, waar een select gezelschap na een korte instructie zelf aan de slag gaat.

Er wordt gestart met het gereedschap. Het slijpen van de messen krijgt de nodige aandacht tijdens de workshop. Dit precieze werkje blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. Voor iedere cursist zijn er voldoende onderstammen aanwezig. Ook krijgt u de mogelijkheid om zelf nieuw te enten, indien u in het bezit bent van een appel-of perenboom in slechte staat. Neem in dat geval meerdere takken van 1-jarig gegroeid hout mee naar de cursus. Met een beetje geluk gaat u huiswaarts met een zelf geënte appel- of perenboom.

U kunt zich voor de workshop hier aanmelden. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!
De Historische Tuin is te vinden aan het Praamplein nummer 1 in Aalsmeer.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 6 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×