AutoMaatje gestart in Aalsmeer

Maandag 2 maart heeft wethouder Wilma Alink de eerste rit gereden voor het ANWB AutoMaatje in Aalsmeer. Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente die niet zo goed ter been zijn, zich tegen een kleine vergoeding door een vrijwilliger naar een door hen gewenste bestemming laten rijden.

De wethouder en haar passagier mevrouw Bruinsma-Kniep werden feestelijk onthaald bij Zorgcentrum ’t Kloosterhof. Wethouder Alink: “Het is zo fijn dat we met de ANWB, Aalsmeervoorelkaar en Participe Amstelland dit waardevolle project hebben kunnen realiseren. AutoMaatje vergroot de wereld van Aalsmeerders die moeilijk ter been zijn, maar ook van de vrijwilligers die hen halen en brengen.”

Gewoon naar de markt
ANWB Regiomanager Leo Bekker is enthousiast over het AutoMaatje: “Je voelt je al snel bezwaard om iemand te vragen je bijvoorbeeld naar de markt of de kapper te brengen. Met AutoMaatje wordt dat een stuk makkelijker omdat vrijwilligers bij jou in de buurt al hebben aangegeven dat zij graag bereid zijn om af en toe hun plaatsgenoten te helpen.”

Participe Amstelland en Aalsmeervoorelkaar
Participe en Aalsmeervoorelkaar zorgen voor de coördinatie van het AutoMaatje in Aalsmeer. Matchmakers zorgen voor de verbinding tussen de vrijwillige chauffeurs en de mensen die gebruikmaken van een AutoMaatje. Voor meer informatie over AutoMaatje Aalsmeer kunnen geïnteresseerden terecht op www.automaatje-aalsmeer.nl.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 3 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×