Dagelijkse update: 11 besmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart

Het aantal coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart is op donderdag 26 maart weer toegenomen met één persoon. In totaal zijn er nu 11 Aalsmeerders/Kudelstaarters positief getest. In Amstelveen kwamen er 11 besmettingen bij en staat de teller nu op 46. In Uithoorn groeide de afgelopen 24 uur het aantal positieve tests naar 7. In de Haarlemmermeer is het aantal  met 7 gestegen en staat het totaal op 30.

Het aantal doden in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 78 personen. Het totaal aantal doden staat nu op 434. Het aantal nieuwe besmettingen bedroeg 1019, in totaal nu 7.431.

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt hoger. Niet iedereen kan getest worden door de beperkte testcapaciteit. Vooral patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zorgverleners worden getest.
Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!!

Duiding
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Gepubliceerd: 26 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×