'De Graankorrel' heet nu 'De Ruimte' en heeft watertappunt

Basisschool ‘De Graankorrel’ in Kudelstaart heet sinds vrijdag ‘De Ruimte’ en is ook nog eens in het trotse bezit van een watertappunt. Het bord met de nieuwe naam werd onthuld door een leerling waarna wethouder Bart Kabout, samen met mascotte Druppie van de DrinkWater-campagne en een aantal leerlingen, het eerste flesje water tapte. Het watertappunt is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht in samenwerking met de gemeente Aalsmeer en Rabobank.

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. De initiatieven dragen bij aan een gezondere jeugd door een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.

“Als wethouder met jeugd in mijn portefeuille kan ik de komst van meer watertappunten alleen maar toejuichen”, stelt wethouder Kabout. “Het zou mooi zijn als het vullen van een waterfles de normaalste zaak van de wereld wordt en dat daarmee frisdranken of andere zoete alternatieven helemaal van de schoolpleinen verdwijnen”.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 2 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×