Gedragsontwerper Tom de Bruyne bij 'Blikopener Radio'

Je partner wordt opeens je kantoorgenoot en je huis wordt opeens een school. Het coronavirus zorgt ervoor dat we ons massaal moeten aanpassen. Hoe werkt gedragsverandering en hoe kunnen we op dat gedrag reageren? Tom de Bruyne is ‘gedragsontwerper’ en is maandag 6 april te gast bij ‘Blikopener Radio’. Hij is medeoprichter van Sue Amsterdam, een bureau dat marketing- en communicatiestrategieën ontwikkelt op basis van consumentengedrag.

Hoe zorg je ervoor dat je binnen lekker kunt werken? Dat je productief bent en je goed voelt? Afgelopen maandag 30 maart was medeoprichter van Clairify, Felix van den Horst te gast. Zijn bedrijf houdt zich bezig met het verbeteren van welzijn en productiviteit van medewerkers. Dat doen ze via software en sensoren die de luchtkwaliteit in en comfort van kantoorgebouwen inzichtelijk maken. Via analyse en adviezen kan de kwaliteit worden verbeterd zodat het verzuim daalt. Fijn voor werknemer én werkgever. Felix zag het probleem van slechte luchtkwaliteit op meerdere plekken: “In de collegebanken vielen geregeld studenten in slaap vanwege de erbarmelijke luchtkwaliteit. En bij mijn bijbaan waren de koppen koffie soms niet aan te slepen.” Volgens hem moeten we echt meer aandacht besteden aan het binnenklimaat. “We lopen wel naar buiten voor frisse lucht, maar we zorgen er niet genoeg voor dat dat ook binnen aanwezig is.”

Blikopener Radio‘ wordt iedere maandag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: © Radio Aalsmeer | Arjen Vos

Gepubliceerd: 30 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×