Afhalen bij de bibliotheek

Vanaf vrijdag 1 mei is het weer mogelijk om boeken te lenen. De Bibliotheek Amstelland start dan namelijk met de Afhaalbibliotheek. Eerder kwam de bibliotheek al met een speciaal #ikleesthuis-abonnement en gratis apps met 100 e-books en luisterboeken.

“Ons leesoffensief gaat ook tijdens de coronacrisis door! We zetten nu vooral in op digitaal lezen. We hebben een enorm aanbod met 28.000 e-books om te lenen. Een uitkomst voor veel mensen,” vertelt Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland. “Sinds de sluiting hebben we 700 nieuwe e-
bookleners en is het aantal dagelijkse uitleningen van e-books drie keer zo groot als voorheen. Toch is niet iedereen geholpen met digitaal lezen. Vandaar de Afhaalbibliotheek. We starten met afhaallocaties in de bibliotheken Amstelveen Westwijk, Aalsmeer, Uithoorn.”

Verrassingspakketten bij de Afhaalbibliotheek
Vanaf woensdag 29 april kun je gebruik maken van de Afhaalbibliotheek. Op de website geef je aan wat je favoriete genres zijn. Een medewerker stelt een pakket met 5 boeken voor je samen en krijg je bericht wanneer je het kunt (laten) ophalen bij de vestiging van jouw keuze. De werkwijze is veilig en afgestemd met de GGD. Aanmelden kan via www.debibliotheekamstelland.nl/afhaalbibliotheek.

Leuke en leerzame tips voor in de meivakantie
Op de website van de Bibliotheek kun je nog veel meer, zoals schoolvakken oefenen (Einstein Junior), voorleesfilmpjes kijken (de Voorleeshoek), oefenen met lezen (Yoleo) en een digitale voorleestas uitpakken. De Maakplaats geeft iedere dinsdag een online workshop. Ook volwassenen kunnen zich blijven ontwikkelen, met 130 gratis cursussen van JobOn en binnenkort zo’n 30 cursussen via de KB en SkillsTown. Er staan nog veel meer leuke tips op de website.
Informatie over de Afhaalbibliotheek en de Online Bibliotheek vind je op www.debibliotheekamstelland.nl. Je kunt telefonisch al je vragen stellen aan de Bibliotheek op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 29 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×