Blijf ook met Pasen thuis!

Het paasweekend staat voor de deur. Het belooft prachtig weer te worden. Toch blijft het dringende advies om zo veel mogelijk thuis te blijven. Ga alleen naar buiten voor een boodschap of voor een klein ommetje, maar houdt je aan de 1,5 m afstand!

Zoek geen drukke plekken op en ga niet varen of anders recreëren. Deze maatregelen zijn en blijven nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. ”Het is heel belangrijk dat we ons goed aan de maatregelen blijven houden en dit volhouden. Allen samen krijgen we corona onder controle. Maak er vooral thuis een gezellig Pasen van en geniet van het mooie weer”, aldus burgemeester Gido Oude Kotte.

Drukke plekken
Aan alle inwoners wordt gevraagd om drukke plekke zoveel mogelijk te vermijden. Daarbij moeten we denken aan het Amsterdamse Bos, maar ook wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken. Er wordt dit weekend extra handhaving ingezet. Het is super belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen rond groepsvorming houdt. Groepen van drie personen of meer zijn verboden. Dit geldt niet  voor een gezin.

Buiten activiteiten
Doordat het zulk mooi weer wordt aankomende dagen nodigt het uit om te gaan varen. Hoewel het niet verboden is, is de oproep om dit niet te doen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Sluizen en bruggen gaan daarom niet nopen voor pleziervaart. Verder zijn in jachthavens, bij natuurgebieden en strandjes en anderen recreatieplekken de sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet/ en douchevoorziening gesloten.

Voor het fietsen wordt er gevraagd om rustige tijden te kiezen. En routes langs de Westeinderplas, de Amstel en Rond Hoep te vermijden.

Boodschappen doen
Ook op Goede Vrijdag mogen supermarkten en andere levensmiddelenwinkels in de regio geopend zijn tot 22.00 uur. Supermarkten beslissen zelf of ze van die mogelijkheid gebruik maken.

Speelplekken
Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen als ze geen ziekte verschijnselen hebben onder begeleiding van ouders buitenspelen. Kies voor een rustige speelplek en blijf zo veel mogelijk afstand houden.

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 9 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×