Blijf thuis en voor een frisse neus dicht bij huis

De Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland neemt aanvullende maatregelen voor het weekend. Ook voor het eerst lente-weekend geldt: blijf thuis, en voor een frisse neus dicht bij huis.

Het eerste lente-weekend komt eraan, toch blijft de dringende oproep: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje en niet om te recreëren. Zoek geen drukke plekken op en ga niet varen of naar de jachthaven. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Vanwege de voorspellingen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg een aantal aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet.

Ga niet varen
Het mooie weer kan aanlokkelijk zijn voor booteigenaren om erop uit te trekken. Hoewel er voor de Westeinderplassen en de Ringvaart nog geen vaarverbod geldt worden sluizen en bruggen in de hele regio Amsterdam- Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor plezierboten. In Amsterdam geldt voor a.s. zondag wel een vaarverbod voor de grachtengordel. Deze kan worden verlengd en ook uitgebreid worden naar een groter gebied. Voor de komende periode blijft de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te recreëren. Ook voor wielrenners geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.

Afsluiting sanitaire voorzieningen op recreatieplekken
Om recreatie verder te ontmoedigen worden sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten op jachthavens, recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes.

Oproep aan ouders: kies voor een rustige speelplek
Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de regels voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 3 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×