Verkiezing kinderburgemeester anders dan anders

Ook de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester is aangepast aan de omstandigheden in verband met het coronavirus. Nu de kinderen niet actief op pad kunnen om campagne te voeren, maakt een jury de keuze op basis van videoboodschappen van de kandidaten.

Net als elk jaar loopt in juni de termijn van de kinderburgemeester af en wordt een nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. Berber Veldkamp uit Kudelstaart heeft het afgelopen jaar met veel enthousiasme aan haar idealen gewerkt en de kinderraad voorgezeten. De laatste paar maanden waren daarin lastig omdat ze door de maatregelen rond het coronavirus haar insectenhotels niet kon openen en de kinderraad niet door kon gaan.

Videoboodschappen
De verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester gaat wel door. Een deskundige jury gaat bepalen wie van de kinderen de beste plannen heeft voor onze gemeente en wie die plannen het beste vertelt. Het vertellen gaat dit jaar niet rechtstreeks voor de jury, maar via een videoboodschap die met een camera of een telefoon is gemaakt. De kandidaten, uit groep 6 of 7 van de basisschool, kunnen daarin (in maximaal vijf minuten!) vertellen wat ze graag in Aalsmeer zouden zien en wat zij belangrijk vinden.

Solliciteren
Het sollicitatieformulier is te downloaden op www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester. Dit formulier moet samen met de videoboodschap van max 5 minuten per mail worden gestuurd naar j.claver@amstelveen.nl. Solliciteren kan tot en met 15 mei. Op 10 juni wordt bekend wie Berber opvolgt. Hij of zij wordt dan op 11 juni officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

Foto: kinderburgemeester Berber

Gepubliceerd: 17 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×