Zes Aalsmeerse coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

Op dit moment zijn volgens cijfers van de RIVM 6 Aalsmeerders/Kudelstaarters opgenomen in het ziekenhuis. Relatief gezien zijn dat 18,8 opnames per 100.000 inwoners. Dit zijn andere cijfers dan we tot nog toe hebben gepubliceerd. Dat komt omdat het RIVM ervoor heeft gekozen alleen nog kenbaar te maken hoeveel plaatsgenoten er in het ziekenhuis liggen.

Het aantal overleden patiënten in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 166 personen, 32 meer dan gisteren. Het totaal aantal overleden personen staat nu op 1.339. Het aantal nieuwe positief geteste personen 1.083, in totaal nu 14.667. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625). Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt hoger omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Tevens is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!! 

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

(bron: RIVM)
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 2 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×