Aalsmeerse dodenherdenking was live op radio en tv: terugkijken

Na een uiterst succesvol verlopen Woningsdag-uitzending van Radio Aalsmeer op 27 april jl. stond de crew van de lokale omroep voor een volgende uitdaging. Door de coronamaatregelen kon de 4 mei herdenking in Aalsmeer en Kudelstaart niet plaatsvinden zoals gebruikelijk. In Oosteinde en Kudelstaart ging de dodenherdenking helemaal niet door en in het raadhuis van Aalsmeer zou een versoberde plechtigheid plaatsvinden zonder publiek.

Radio Aalsmeer was echter samen met de gemeente van mening dat de herdenking in iedere Aalsmeerse huiskamer te zien moest zijn. In korte tijd is een programma in elkaar gezet voor zowel radio als televisie. Samen met de expertise van Peter van Klaveren en Kees Regter (Green Park-TV) is het gelukt de gehele plechtigheid te laten horen en zien op radio en tv.

Naast een interview met kinderburgemeester Berber en burgemeester Oude Kotte en het toepasselijke gedicht van dorpsdichter Jan Daalman, was er uitgebreid aandacht voor het boek ‘Kudelstaart in Oorlogstijd’. De auteur van het boek Dick van Wees vertelde o.a. over de oorlogstijd in Kudelstaart. Na de speeches van beide burgemeesters, de taptoe en de twee minuten stilte, kon iedereen als afsluiting kijken en luisteren naar een unieke documentaire over de oorlog in Aalsmeer. Een film uit 2015 die speciaal gemaakt is om aan leerlingen uit groep 8 van de Aalsmeerse basisscholen te laten zien.

De toespraak van de burgemeester hier terug te lezen.

Klik hier om de uitzending en toespraken terug te kijken.

Foto: Arjen Vos (Aalsmeer Vandaag)

Gepubliceerd: 5 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×