Coronacijfers Aalsmeer maandag 11 mei 2020

De verspreiding van het coronavirus lijkt (voorlopig) tot stilstand gebracht in Aalsmeer en Kudelstaart, want al langere tijd zijn er volgens het RIVM geen veranderingen in de coronacijfers voor Aalsmeer en Kudelstaart gekomen. Het aantal gemelde besmettingen blijft op maandag 11 mei staan op 37, het aantal Aalsmeerders/Kudelstaarters dat is opgenomen in het ziekenhuis is gelijk gebleven (9) en tot nu toe zijn er twee plaatsgenoten overleden.

Regio
Ook in onze buurgemeente Uithoorn bleven de getallen opnieuw gelijk: 47 meldingen, 16 opnames en 2 doden. Datzelfde geldt voor Amstelveen: het aantal besmettingen (299), de ziekenhuisopnames (55) en overleden personen (34) bleven gelijk. Helaas geldt dat niet voor de Haarlemmermeer: een lichte toename: 246 coronabesmettingen (+2), maar het aantal ziekenhuisopnamen (65) en het aantal doden bleven gelijk (24).

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen van de overheid houdt!! 

Gepubliceerd: 11 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×