Coronacijfers Aalsmeer zaterdag 9 mei 2020

De verspreiding van het coronavirus lijkt (voorlopig) tot stilstand gebracht in Aalsmeer en Kudelstaart, want ook op zaterdag 9 mei zijn er volgens het RIVM geen veranderingen in de coronacijfers voor Aalsmeer en Kudelstaart gekomen. Het aantal gemelde besmettingen blijft staan op 37, het aantal Aalsmeerders/Kudelstaarters dat is opgenomen in het ziekenhuis is gelijk gebleven (9) en tot nu toe zijn er twee plaatsgenoten overleden.

Regio
Ook in onze buurgemeente Uithoorn bleven de getallen gelijk: 47 meldingen, 16 opnames en 2 doden. In Amstelveen nam het aantal besmettingen toe met 1 tot 298, maar bleven ook de ziekenhuisopnames (55) en overleden personen (34) gelijk. Voor de Haarlemmermeer geldt opnieuw dat er wel sprake is van een toename: 241 coronabesmettingen (+6)  en het aantal doden steeg met 1 naar 24 personen. Het aantal ziekenhuisopnamen bleef wel gelijk (64).

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 9 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×