Coronacijfers Aalsmeer zondag 10 mei 2020

De verspreiding van het coronavirus lijkt (voorlopig) tot stilstand gebracht in Aalsmeer en Kudelstaart, want op zondag 10 mei zijn er opnieuw volgens het RIVM geen veranderingen in de coronacijfers voor Aalsmeer en Kudelstaart gekomen. Het aantal gemelde besmettingen blijft staan op 37, het aantal Aalsmeerders/Kudelstaarters dat is opgenomen in het ziekenhuis is gelijk gebleven (9) en tot nu toe zijn er twee plaatsgenoten overleden.

Regio
Ook in onze buurgemeente Uithoorn bleven de getallen opnieuw gelijk: 47 meldingen, 16 opnames en 2 doden. In Amstelveen nam het aantal besmettingen net als gisteren toe met 1 tot 299, maar bleven ook de ziekenhuisopnames (55) en overleden personen (34) gelijk. Voor de Haarlemmermeer geldt opnieuw dat er wel sprake is van een toename, maar deze lijkt af te vlakken: 244 coronabesmettingen (+3) en ook het aantal ziekenhuisopnamen steeg met 1 (65). Het aantal doden bleef gelijk (24).

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen van de overheid houdt!! 

Gepubliceerd: 10 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×