Landbouwers willen ontheffing voor N196

De N196 (de burgemeester Kasteleinweg) gaat straks volledig op de schop. Daarna zal al het landbouwverkeer geweerd worden op deze weg. LTO Noord en loonwerkersorganisatie Cumela willen daar echter snel over in gesprek met Aalsmeer, want de alternatieve routes zijn omslachtig en onveilig, volgens beide organisaties.

De weg is een belangrijke route voor het landbouwverkeer tussen Aalsmeer en de Haarlemmermeer. Beide landbouworganisaties stellen in een brief aan het Aalsmeerse gemeentebestuur het te betreuren dat ze niet eerder bij de plannen zijn betrokken.
Volgens LTO Noord Haarlemmermeer dreigt nu hetzelfde scenario als in het verleden met de N201. Ook toen was de landbouw de dupe van een betere ontsluiting van Aalsmeer. Ondernemers moeten ver omrijden, veelal door de dorpskernen, wat volgens LTO zorgt voor onveilige situaties.

Omleidingsroute
In een eerder gesprek met de agrarische sector beloofde de gemeente voor een goede omleidingsroute zorgen. Volgens bestuurder Peter Könst van LTO Noord Haarlemmermeer wordt na de zomer begonnen met de aanleg van de eerste rotonde. Zelf heeft hij de alternatieve route al eens gereden met de auto. Behalve dat het flink omrijden is, lijkt het hem onmogelijk om nog dit jaar een noordelijke aansluiting te maken op de N196. LTO en Cumela stellen daarom voor om een ontheffing voor landbouwverkeer te geven tot er een goede oplossing is.

Bron: nieuweoogst.nl

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 1 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×