Meerlanden vraagt om begrip en hulp

Door de coronamaatregelen is er sprake van een sterke toename van het aanbod van afval en grondstoffenstromen. Het gaat om gemiddeld 10 tot 30% meer aanbod waardoor verzamelcontainers structureel sneller vol zitten.

Meerlanden heeft sinds half maart verschillende maatregelen genomen om de dienstverlening door te laten gaan. Zo is de ledigingsfrequentie opgeschaald en zijn er maatregelen getroffen om de medewerkers binnen de RIVM-richtlijnen veilig te kunnen laten werken. Na het inzamelen van afval en grondstoffen, moet dit ook worden verwerkt. Vooral in het weekend kunnen de ledigingen niet verder worden opgeschaald omdat Meerlanden het ingezamelde afval niet kan aanbieden bij verwerkers, die dan gesloten zijn.

Overvolle verzamelcontainers
Ondanks de extra maatregelen lukt het niet alle verzamelcontainers in Aalsmeer en Kudelstaart de gehele week beschikbaar te hebben. In de week van 4 tot 10 mei zijn de effecten hiervan nadrukkelijk zichtbaar geweest in Kudelstaart.  In overleg met de gemeente Aalsmeer zal Meerlanden op kritieke locaties de mogelijkheid van het tijdelijk plaatsen van extra verzamelcontainers onderzoeken. Deze week is er al een extra verzamelcontainer voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken geplaatst op de Zwanebloemweg in Kudelstaart.

Meerlanden vraagt om begrip, maar ook om hulp! Plaats vooral geen afval naast de containers en stort niet illegaal. Is een container tijdelijk niet beschikbaar? Houd dan uw afval en grondstoffen in huis en bied het een dag later aan. Bied vooral geen afval wat er niet hoort aan bij de verzamelcontainer.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 16 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×