Kinderboerderij opent beperkt weer de deuren

Na 2 maanden noodgedwongen de deuren te moeten sluiten, mag kinderboerderij Boerenvreugd weer beperkt bezoekers ontvangen op zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13 tot 16 uur. Om open te kunnen volgt de boerderij naast de landelijke maatregelen de adviezen van stichting kinderboerderij Nederland op. Door de (oudere) vrijwilligers die werkzaam zijn op de boerderij en de deelnemers van Ons Tweede Thuis heeft het bestuur te maken met twee risicogroepen op de boerderij. De gezondheid van deze mensen staat voorop en dat is de reden dat de boerderij voorlopig slechts twee middagen per week geopend zal zijn. Ook de speeltuin gaat weer open, maar de rest van het terrein zal nog gesloten blijven.

Er zijn meerdere aanpassingen zoals een aparte in- en uitgang en desinfecteermiddelen. Bij de ingang staat een bord met daarop de boerderijregels waaraan de bezoekers zich dienen te houden.

Sleutelhangers
Om het aantal bezoekers beperkt te houden vraagt het bestuur gezinnen om niet met z’n allen naar de boerderij te komen en het bezoek kort te houden. “Eén ouder met kind (eren) heeft onze voorkeur. Zo kunnen zoveel mogelijk kinderen weer lekker spelen in de speeltuin”, aldus bestuurslid Cees Hageman.
Alle bezoekers van 13 jaar en ouder nemen bij de ingang een sleutelhanger mee naar binnen en hangen deze gedesinfecteerd terug bij vertrek. Zijn de sleutelhangers op, dan moet er gewacht worden tot er iemand vertrekt. Kinderen onder de 13 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassen persoon (met sleutelhanger) het terrein betreden. Groepsbezoeken, partijtjes en evenementen zijn niet mogelijk.

Foto: Kinderboerderij Boerenvreugd | eigen foto

Gepubliceerd: 15 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×