Nieuw zomerseizoen Oosterbad op 1 juli?

Na een paar maanden van betrekkelijke rust heeft het iconische zwembad Het Oosterbad moeten besluiten om zijn deuren vooralsnog niet te openen. Het bestuur laat via zijn website weten dat ze zich heel bewust zijn van hun maatschappelijke functie voor zowel jeugd als volwassenen, maar vindt het nu nog niet verantwoord om de deuren nu al te openen. Bovendien wordt het bad zo ingericht dat men kan voldoen aan de eisen van het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’. Het streven is om per 1 juli weer open te gaan mits de ‘Corona-perikelen’ zich gunstig blijven ontwikkelen.

Vele generaties van inwoners van Aalsmeer hebben hun zwemdiploma in het Oosterbad gehaald. Ondanks het feit dat Het Oosterbad zijn unieke sfeer in al die jaren heeft weten te behouden timmert het zwembad letterlijk aan de weg. Zo heeft het bad een nieuwe toegangsbrug gebouwd en ook veel spelmateriaal is nieuw aangeschaft

Technische innovatie
Het bijzondere van het Oosterbad is dat er gezwommen wordt in natuurwater. De grootste uitdaging voor het zwembad is niet de temperatuur van het water maar het goed houden van de kwaliteit van het water met name gedurende warme zomers wanneer blauwalg in veel meren of plassen de kop op steken.
Technische innovatie heeft er toe geleid dat het zwembad dit probleem redelijk onder  controle heeft. De oplossing ligt in een  goede combinatie van circulatie en inbrengen van zuurstof in het water.

Hilarische evenementen
Naast het vrij zwemmen en de zwemlessen voor de jeugd organiseert het Oosterbad door het jaar heen ook enkele hilarische activiteiten zoals, de  nieuwjaarsduik, midzomernachtzwemmen, de zwem4daagse en de familie estafette. Het zal blijken welke evenementen door kunnen gaan en welke in ieder geval dit jaar geschrapt moeten worden.
Bestuur en medewerkers doen er alles aan om de poorten per 1 juli weer te openen en iedereen weer welkom te heten.

Foto: Aalsmeer Vandaag | Arjen Vos (archief)

Gepubliceerd: 20 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×