Vandalisme op Westeinder loopt spuigaten uit

Meerdere media hebben al melding gemaakt van vandalisme op de privé-eilanden op de Westeinder. Radio Aalsmeer sprak met diverse eilandbezitters en slachtoffers. In de nacht van zaterdag op zondag is er op één van de eilanden een enorm vuur gestookt. De eigenaren van het eiland kwamen op zondag in de middag rond 3 uur zelf op het eiland en troffen een troosteloze chaos aan.

Een ton waarin een vuur was gestookt was gebarsten van de hitte en de omranding was verbrand. De bladeren en takken van de bomen, die boven de ton hangen, zijn verschroeid. Zelfs de tegels op de grond zijn gebarsten door de hitte. De hele voorraad hout is er in één nacht doorheen gejaagd. Bovendien was het vuur nog niet helemaal gedoofd op het moment dat de slachtoffers op het eiland aankwamen.

Toezegging
Dit incident blijkt niet op zichzelf te staan. Er is direct aangifte gedaan bij de wijkagent en deze heeft het doorgespeeld naar handhaving. De betrokkenen zijn dan ook teruggebeld en hebben de toezegging gekregen dat er meer gepatrouilleerd gaat worden.

Groepsapp
De vraag die bij diverse eilandbezitters speelt is echter: is de toegezegde patrouille frequent genoeg om dit soort misstanden te voorkomen? Ook speelt men met de gedachte een groepsapp in het leven te roepen met als doel de sociale controle te verhogen en elkaar op de hoogte te houden als er iets verdachts wordt waargenomen.

Er bestaat een vermoeden dat dit vandalisme wordt veroorzaakt door jongeren die zich door de coronacrisis vervelen, maar iedereen is het er over eens dat dit geen excuus mag zijn om dit soort praktijken te accepteren. Links- of rechtsom, dit soort praktijken moeten snel de kop in worden gedrukt.

Gepubliceerd: 20 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×