Aardgas vrij in Stommeer en Oosteinde

Op 30 juni houdt de gemeente Aalsmeer een informatiebijeenkomst over de Buurtactie Energiezuinig Wonen voor bewoners van Stommeer en bewoners van zo’n 350 jaren ’70 woningen in Oosteinde. Met deze actie wil de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren.

Adviesrapport voor energiebesparing
Afgelopen maand is voor vier woningen in Stommeer en Oosteinde een uitgebreid adviesrapport voor energiebesparing opgesteld door experts van Regionaal Energieloket. Wethouder Wilma Alink van Duurzaamheid: “Dit advies bevat onder andere een stappenplan om de woningen zo goed mogelijk voor te bereiden op een toekomst zonder aardgas. Want daar willen we als gemeente naartoe. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. Op die manier hebben veel inwoners in deze buurten een advies op maat hoe ze hun woning in stappen kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld met isolatiemaatregelen of zonnepanelen”

Online informatiebijeenkomst 30 juni
Op 30 juni om 19.30 uur organiseren de gemeente en het Regionaal Energieloket een online informatiebijeenkomst voor woningeigenaren in Stommeer en Oosteinde. In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus, zal deze bijeenkomst online plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich via hun computer, tablet of telefoon aanmelden via www.regionaalenergieloket.nl na het invullen van hun postcode. Tijdens de bijeenkomst worden de rapporten toegelicht en kunnen vragen worden gesteld aan de gemeente en het Regionaal Energieloket.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 23 juni 2020 om 22:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×