Wall of Flowers gaat er komen

Het Flower Art Museum in Aalsmeer krijgt er binnenkort een bijzonder kunstwerk bij: Wall of Flowers. Na een succesvolle crowdfundingactie, die overigens nog steeds bezig is, van het museum samen met kunstenaar Alex Prooper is het inmiddels zeker dat het kunstwerk er gaat komen.

Wall of Flowers is een zogenaamde photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. Van dichtbij zijn duizenden fotootjes te zien, van veraf vormen alle foto’s samen een nieuw kunstwerk. met bloempatroon. Het museum en de mediakunstenaar willen een saaie muur op het buitenterrein van het museum omtoveren in een bloemenzee.

25 meter
De crowdfunding is goed op weg. Zo goed, dat twee weken voor het einde van de actie gemeld kon worden dat het kunstwerk er gaat komen.Met de huidige stand wordt de Wall of Flowers ruim 25 meterslang. Het museum hoopt natuurlijk op nog meer donaties zodat het kunstwerk nog langer te maken is. en zodoende de omgeving van het museum verder op te fleuren. Doneren is mogelijk vanaf 10 euro en er worden diverse tegenprestaties geboden.

Foto’s insturen
Voor de Wall of Flowers zijn duizenden bloemfoto’s nodig, die worden verzameld onder het publiek. Iedereen mag foto’s insturen: bloemenliefhebbers, fotografen, kunstenaars, kwekers etc. De kunstenaar verwerkt de foto’s in de Wall of Flowers en zo ontstaat een uniek gemeenschappelijk kunstwerk.

Het is vanaf heden mogelijk om foto’s in te sturen via de uploadpagina op www.flowerartmuseum.nl. Per persoon kunnen maximaal 50 foto’s worden aangeleverd. Voorwaarde is uiteraard dat er een of meerdere bloemen op staan. Het is toegestaan om bijvoorbeeld mensen of gebouwen af te beelden, zolang de bloemen ook maar duidelijk in beeld zijn. Insturen kan tot en met zondag 29 juli.

Het kunstwerk wordt naar verwachting in de tweede helft van augustus onthuld

 

Foto: Wall of Flowers | eigen foto

Gepubliceerd: 24 juni 2020 om 7:55 uur, geschreven door Ernst Jong, de

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×