Alternatieve diploma-uitreiking een succes

Dit jaar loopt veel anders dan normaal, ook in het onderwijs. De scholen moesten in maart dicht, examens gingen niet door en er werd online lesgegeven. Voor alle examenkandidaten een heel ander einde van hun middelbare schoolperiode. De schoolexamens werden alles bepalend voor het wel of niet behalen van het diploma. Ook op Wellantcollege de Groenstrook was dat het geval. Gelukkig wisten alle (!) examenleerlingen van de vmbo-school hun diploma te behalen.

De afgelopen periode werd er een flink beroep gedaan op de creativiteit en flexibiliteit van scholen en dat gold ook voor de diploma-uitreiking. Het docententeam van de school bedacht een alternatieve manier om alle geslaagden toch flink in het zonnetje te zetten. Letterlijk en figuurlijk! Onder tropische omstandigheden organiseerden zij een ware drive-through. Via een route over het feestelijk versierde schoolplein, meldden de leerlingen zich met hun ouders in de auto. Vrolijke muziek klonk uit vele luidsprekers, waarop vele docenten stonden te swingen. Eén voor één mochten de auto’s vervolgens oprijden naar een grote partytent waar zij op 1,5, meter afstand hun diploma in ontvangst mochten nemen. Leerlingen reageerden met kreten als: “Dit had ik niet verwacht. Wat leuk georganiseerd. Toch nog een leuk afscheid!”

Foto: © Radio Aalsmeer | Elbert Huijts

Foto: © Radio Aalsmeer | Elbert Huijts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: © Radio Aalsmeer | Elbert Huijts

Laurens Niezen Fotografie | LNF

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF

Gepubliceerd: 26 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×