Barendebrug heeft bijna nieuw brugdek

De werkzaamheden aan de Barendebrug zijn in volle gang. In april is de aannemer Griekspoor gestart met de renovatiewerkzaamheden aan de Barendebrug. Zo wordt de brug toekomstbestendig gemaakt, de doorvaarthoogte hersteld en komt de oude hamei terug op de brug. Op 9 juli 2020 wordt een nieuwe mijlpaal in het project bereikt. Dan wordt het nieuwe brugdek geplaatst. Tijdens deze werkzaamheden is het niet mogelijk om langs de brug te wandelen of te fietsen. Dit wordt met borden aangegeven.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe fundering en is op de werf van de aannemer het nieuwe betonnen brugdek gemaakt. Deze wordt op 9 juli op zijn plek gelegd met een grote kraan. Gedurende de werkzaamheden is de brug en de naastgelegen loopbrug voor al het verkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid. Het plaatsen van het dek duurt een dag. Daarna kunnen de fietsers en voetgangers weer de brug passeren. De planning is dat de brug voor 1 september weer open is voor al het verkeer.

Gepubliceerd: 30 juni 2020 om 23:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×