Van Rijn wil karwei afmaken: "Laat dat maar duidelijk zijn"

Aalsmeer kan de komende jaren rekenen op Robert van Rijn. De klus is nog niet geklaard. Verbazing en ook wat hilariteit bij de aanwezige pers, toen wethouder van Rijn zijn toekomstplannen uiteen zette. De verwachting was dat hij in het persgesprek van dinsdagmiddag bekend zou maken beschikbaar te zijn als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Omdat hij bij de vorige verkiezingen als 54e op de lijst stond deden er geruchten daaromtrent de ronde en kreeg hij vragen als: Ga je ons verlaten?

“Maar laat ik daar duidelijk over zijn, dat ben ik geenszins van plan”, legde van Rijn uit. “Ik ben nog lang niet klaar in Aalsmeer en ik wil de klus graag afmaken. Ik ben gehecht aan Aalsmeer, vind mijn werk als wethouder en locoburgemeester eervol en dankbaar en wil graag mijn werk voor de Aalsmeerders voortzetten. Het voelt niet goed om Aalsmeer na drie jaar wethouderschap mogelijk al te verlaten.”

Eerste termijn
In 2018 is hij namens de VVD toegetreden tot het college, daarvoor zat hij acht jaar in de gemeenteraad. Met buitenruimte en economie in zijn portefeuille, liggen er voor Van Rijn interessante uitdagingen in Aalsmeer. Hij zit pas in zijn eerste termijn als wethouder en zowel voor zichzelf als voor de partij vindt hij het goed om dat ook af te maken. “Of je een volgend keer weer mee mag doen als VVD en ik als wethouder, weet je natuurlijk nooit, maar ik stel me graag beschikbaar voor een tweede termijn.” Mocht het gebeuren dat de VVD na de volgende verkiezingen niet meer in het college komt, dan gaat hij niet terug in de raad. Dat staat voor van Rijn vast.

Tandem
Ook VVD fractievoorzitter Dirk van der Zwaag gaf aan beschikbaar te zijn voor een derde termijn als fractievoorzitter. “ik was van plan om na die tweede termijn uit de raad te stappen, maar de samenwerking bevalt zo goed, dat ik graag nog een volgende termijn mee doe. We gaan als tandem de wereld in, te beginnen bij Aalsmeer”.

Ambitie niet weg
“De ambitie voor de Tweede Kamer is nog niet weg”, zegt van Rijn,“maar de komende jaren is er genoeg werk dat verzet moet worden. Met name de buitenruimte zie ik als een karwei, en bepaald geen makkelijk karwei, ook vanwege de overlast die het met zich meebrengt. Maar ik vind het mooi om op die manier Aalsmeer te verfraaien.” Er ligt ook nog een uitdagend dossier met betrekking tot de samenwerking met Amstelveen. Daarover is hij duidelijk: Aalsmeer moet bestuurlijk zelfstandig blijven, maar ook de blik richten naar andere gemeenten, zoals Uithoorn, Nieuwkoop en Kaag en Brasem.

Volgens van Rijn heeft de VVD voor een toekomstbestendige agenda gezorgd en bijgedragen aan bestuurlijke rust. De samenwerking met de fractie, met alle andere partijen en ook binnen het college is goed. “We vormen een goed team.”

Truus Oudendijk

Foto: Van der Zwaag (l) en Van Rijn (r) | Truus Oudendijk

Gepubliceerd: 30 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×